8 MODURI IN CARE Să AI GRIJă DE STAREA DE SăNăTATE A OCHILOR DVS.

8 moduri in care să ai grijă de starea de sănătate a ochilor dvs.

8 moduri in care să ai grijă de starea de sănătate a ochilor dvs.

Blog Article


10 metode prin care a proteja sănătatea ochilor dvs.De-a lungul timpului, afecțiunile oculare îți pot afecta serios calitatea vieții și crește riscul de depresie, diabet dar și alte afecțiuni. Practicarea unor practici simple, zilnice, poate ajuta să-ți menții sănătatea ochilor și reduc riscul de probleme de sănătate pe viitor.

Prin acest articol detaliem care sunt principalele metode prin care poți avea ochii tăi. Cel mai important lucru de ținut minte este să te programezi la un control oftalmologic gratuit în capitală pentru a te asigura că vederea ta este cu adevărat în stare bună.

Poartă ochelari de soare


Expunerea vederii la radiațiile UV provoacă deteriorări în timp. Purtarea ochelariilor de soare poate bloca radiațiile ultraviolete dăunătoare, reducând riscul afecțiunilor oculare cum ar fi cataracta, arsurile solare și Ochelari de soare Aldo ofera stil la pre?uri accesibile. cancerele oculare. Lentilele închise la culoare pot oferi cea mai bună protecție împotriva radiațiilor solare.

  Deturnează privirea de ecranul calculatorului


  Focalizarea la monitor sau al dispozitivului mobil pe perioade lungi poate provoca:
 1. oboseală oculară

 2. vedere neclară

 3. dificultăți de focalizare la distanță

 4. ochii uscați

 5. cefalee

 6. dureri în zona gâtului, spatelui și umerilor.


Pentru a-ți menține sănătatea oculară:asigură-te că rețeta ochelarilor ori lentilele de contact sunt corecte.
dacă oboseala ochilor nu dispare, discută cu oftalmologul sau un optometrist.
mută ecranul astfel încât ochii să fie la același nivel partea de sus a ecranului. Astfel, vei privi ușor în jos la monitor.
alege un scaun confortabil, cu suport lombar. Așază-te astfel încât picioarele să fie pe podea.
dacă ai ochii uscați, clipește frecvent sau folosește lacrimi artificiale.
fă pauze pentru ochi la fiecare 20 de minute. Privește la cel puțin 6 metri distanță timp de 20 de secunde. Ridică-te de la birou cel puțin la fiecare două ore și fă o pauză de 15 minute.

Timpul îndelungat în proximitatea ecranelor nu reprezintă singurul mod de a-ți obosi ochii. Atunci când citești o carte, probabil o ții aproape de ochi pentru perioade îndelungate. Și această activitate poate duce la miopie, ceea ce înseamnă că obiectele îndepărtate sunt neclare, în timp ce obiectele apropiate sunt clare. Se recomandă să iei pauze de lectură.

Fă mișcareExercițiile fizice regulate pot oferi beneficii pentru starea oculară (sprijină funcționarea vaselor de sânge și diminuează riscul dezvoltării glaucom și retinopatie diabetică). Se sugerează cel puțin 150 de minute de activitate aerobică moderată în fiecare săptămână, plus două zile de antrenament de forță pentru mușchii tăi. De asemenea, este util să practici exerciții oculare pentru a diminua tensiunea și încordarea ochilor în timp ce stai la birou.

Petrece timp afarăAdulții și copiii trebuie să petreacă timp des afară, chiar dacă practică exercițiile fizice recomandate. Copiii care petrec timp în aer liber prezintă un risc mai mic de a face miopie la maturitate.
Nu fuma


Fumatul este rău pentru starea generală. Totodată, poate crește riscul de a dezvolta boli oculare cum ar fi cataracta sau degenerare maculară legată de vârstă. Cercetările viitoare ar putea indica dacă fumatul poate provoca de asemenea glaucom, boala oculară Graves, afecțiuni oculare tiroidiene și retinopatie diabetică.

Ar fi bine sa ai dieta cat mai echilibrată


Hrana pe care o ingerezi zilnic poate spori vederea. Consumul de alimente bogate în vitamina A, vitamina C, vitamina E, betacaroten, omega-3, luteină, zeaxantină și zinc poate stimula creșterea celulelor, reduce inflamația țesutului ocular și limita radicalii liberi care dăunează ochilor. Pentru a asigura nutrienții potriviți pentru vedere, consumă mese echilibrate, adăugând în dieta obișnuită unele dintre aceste alimente:


 • vitamina A, betacaroten: caise, morcovi, pepene galben, cartofi dulci, ardei roșu, brânza ricotta, mango;

 • vitamina C: grapefruit, portocale, lămâi, mandarine, piersici, căpșuni, roșii, ardei roșu;

 • vitamina E: avocado, migdale, unt de arahide, germeni de grâu, semințe de floarea-soarelui;

 • omega-3: sardine, somon, ton, păstrăv;

 • luteină și zeaxantină: varză, broccoli, ouă, mazăre, kale, spanac, salată verde, frunze de napi;

 • zinc: fasole, mazăre, carne roșie slabă, stridii, cereale fortificate, carne de pasăre.


Evită să te freci la ochi.


Oboseala oculară și ochii uscați te pot face să dorești să îți freci ochii. Acest lucru poate conduce la dificultăți precum vederea redusă sau neclară, migrene, inflamații, fotofobie. Un alt motiv pentru a evita frecarea ochilor este faptul că microbii sau virușii de pe degete sau palme ar putea cauza la inflamații oculare. În loc să freci ochii, folosește lacrimi artificiale (lacrimi artificiale).

Igienizează-te pe mâini.


Ar trebui să te curăți mereu pe mâini înainte de a-ți atinge fața sau vederea și de a gestiona contactele. Aproximativ 1 din 3 purtători dezvoltă complicații, unul din cinci cazuri de infecție provenite de la contactele provocând leziuni ale corneei.

Demachiază-te.


La finalul unei zile obositoare, ultima activitate la care te-ai putea focusa este să te demachiezi. Însă, făcând acest lucru, îți protejezi ochii și scazi probabilitatea de inflamație a pleoapelor sau de umflare a pleopelor. De asemenea, ar trebui să urmezi recomandări de machiaj care îți pot proteja pielea și ochii, cum ar fi folosirea produselor făcute special pentru ochi, înlocuirea frecventă a machiajului (mai ales după unei infecții oculare), abținerea de la aplicării produselor în zona interioară a pleopelor și abținerea de la utilizarea produselor cosmetice în mod colectiv cu alte persoane. Dacă utilizezi peri sau aplicatoare pentru a distribui produsele cosmetice în jurul ochilor, curăță-i în mod constant.

Programează-te la un control oftalmologic detaliat.


Poate că ești de părere că ai o vedere bună sau că vederea ta este sănătoasă, dar controlul la specialistul oftalmolog pentru un control oftalmologic complet cu dilatarea pupilelor este unicul mod de a fi cu adevărat sigur. În timpul unui examen oftalmologic complet, oftalmologul pune picături în ochi pentru a mări sau extinde pupila, pentru a lăsa mai multă claritate să intre în ochi. Acest proces îi permite oftalmologului să se uite bine la retina și să îi inspecteze pentru a verifica dacă există semne de deteriorare sau de boală. Ești eligibil pentru control gratuit la unul dintre punctele prezente pe siteul nostru.

Menține nivelul de zahăr din sânge.


90% din cazurile de pierderea vederii cauzată de hiperglicemie sunt prevenibile. Întreabă medicul ce trebuie să faci pentru a gestiona nivelul zahărului din sânge, presiunea sângelui și lipidele.
Glicemie: valoarea normală al zahărului din sânge la persoane mature este cuprinsă între 70-100 mg/dl (pe nemâncate).
Tensiune arterială: provoacă boli de inimă. Nivelul tensiunii ar trebui să fie mai jos de 140/90 mmHg pentru majoritatea oamenilor.
Colesterol: lipidele LDL (colesterolul „rău”) se acumulează și obstrucționează arterele. HDL sau lipidele „bune” facilitează eliminarea colesterolului „rău” din circulația sângelui.
Consultă specialistul care ar trebui să fie valorile colesterolului tău.

Menține o greutate sănătoasă.


Excesul ponderal și obezitatea cresc riscul de a contracta diabet și alte probleme sistemice, care pot duce la pierderea vederii (retinopatie diabetică sau glaucomul). Dacă întâmpini dificultăți în menținerea unei mase corporale adecvate, discută cu medicul.
Aceste date au doar un scop educațional și didactic și nu reprezintă un aviz medical sau de sănătate. Adresează-te întotdeauna unui medic sau unui oftalmolog cu privire la orice nelămurire pe care o ai despre sănătatea ochilor tăi.


Report this page